Rebarbara-eper, almakompót amarettini morzsával

Elkészítés módja
1. Mossunk meg és hámozzunk meg 35 dkg almát, csumázzuk ki és vágjuk fel apróra.
2. Pucoljuk meg a 30 dkg rebarbarát és vágjuk 1 centiméteres darabokra.
3. Tegyük a gyümölcsöket egy lábosba és adjunk hozzá 3 evőkanál cukrot és 1 evőkanál citromlevet. Lefedve főzzük kb. 10-15 percig.
4. Az 1 kiskanál vaníliapuding-porhoz keverjünk hozzá 1 evőkanál vizet, vagy tejet, majd ezzel sűrítsük be a kompótot.
5. Törjük össze egy sodrófával a nejlonzacskóba szórt amarettini kekszet, majd tegyünk 1 evőkanál vajat egy serpenyőbe, adjuk hozzá a durvára tördelt amarettinit és pirítsuk meg az 1 evőkanál zabpehellyel együtt.
6. Ízesítsük a friss túrót 2 csomag vaníliás cukorral, 1 evőkanál citromlével és jól keverjük össze.
7. Tegyük a kompótot egy nagy üvegtálba, szórjuk meg a pirított amarettinivel, majd két kiskanállal formázzunk rá a túróból galuskákat és már tálalhatjuk is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.