Rántott pontyderék

Elkészítés módja
1. A halat megmossuk, éles késsel lefejtjük a bőrét (ha nem megy, akkor erőltetni nem kell) , majd a szeleteket megsózzuk, esetleg megborsozzuk, és félretesszük.
2. A halszeleteket a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába (ennek a fele az egészségre jótékony hatású zsemlemorzsa is lehet) forgatva bundázzuk.
3. Közepesen forró olajban 7-8 perc alatt megsütjük, majd papírszalvétára szedve a fölösleges zsiradékot jól leitatjuk róla. Fritőzben, 170 °C-os olajban szintén 7-8 perc a sütési ideje. Burgonyapürével vagy majonézes burgonyasalátával tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.