Rántott cukkini fűszeres tejföllel

Elkészítés módja
1. A cukkinit megmossuk, majd miután végeit lecsaptuk, kissé ferdén kisujjnyi vastagon fölszeleteljük – ha a cukkini nem zsenge, akkor vastag héja van, csak ilyenkor hámozzuk meg. A sütéshez való olajat kezdhetjük melegíteni, illetve bekapcsolhatjuk a fritőzt.
2. A cukkinit egy tálba rakjuk, a sóval és a borssal összeforgatjuk, azután a lisztben, a felvert tojásban és a zsemlemorzsában megforgatva bundázzuk.
3. A tejfölt az ételízesítővel, a borssal, a paprikával és a zúzott fokhagymával fűszerezve kikeverjük.
4. Elkezdhetjük sütni a cukkinit, oldalanként kb. 2 perc alatt elkészülnek. Szűrőlapáttal papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. A tejfölös mártogatóval tálaljuk, de kiegészítésképpen nagyétkűeknek párolt rizst is tálalhatunk hozzá.
Igen, a padlizsán is alkalmas ezen recept elkészítésére.
Ugyanez nagyon finom padlizsánból is.