Rakott kelkáposzta

Elkészítés módja
1. Megfőzzük a 40 dkg rizst.
2. A kelkáposztát leveleire szedjük, majd sós, vegetás vízben 5 percig előfőzzük.
3. Ízlés szerinti mennyiségű vöröshagymát dinsztelünk, rátesszük az 1 kg darált húst, majd sóval, borssal, fokhagymával és ételízesítővel készre főzzük (valaki tesz bele pirospaprikát, én ezt az ételt nélküle szeretem).
4. A rizst a hússal együtt valaki rétegzi, én össze szoktam keverni.
5. Egy tepsit kissé kiolajozunk, majd kibéleljük az előfőzött kelkáposztalevelekkel (a tetejére is hagyjunk).
6. Az összekevert rizses húst ráhalmozzuk, majd befedjük a maradék levelekkel.
7. Jó vastagon megkenjük tejföllel, majd 1 órát sütjük.
8. Amikor kész, rátesszük a sajtszeletet, és kellő szín elérése után elkészült az ételünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!Rakott kelkáposzta recepthez fűződő történet, jótanács
Nálunk favorit étel, és mindig megállapítjuk, hogy másnap még finomabb...
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.