Rakott karfiol quinoával

Elkészítés módja
1. A karfiolt megmosva, rózsáira szedve megfőzzük a karikára vágott répával együtt egy leveskockával ízesített vízben. Egy tálban összekeverjük a tojásokat a tejszínnel, belereszelünk kb. 10 dkg Gruyere sajtot és megszórjuk szerecsendióval.
2. Ezután egy tűzálló tálban elrendezzük a rizsfőzőben megfőtt quinoát és a leszűrt és villával összetört karfiolt.
3. Ráöntjük a tojásos-sajtos keveréket.
4. Lereszeljük a parmezánt és hozzákeverünk kb. 5 dkg zsemlemorzsát (ezúttal japán pankót használtam).
5. Betoljuk a sütőbe és 20 perc alatt, 220 fokon szép ropogósra sütjük.
Rakott karfiol quinoával recepthez fűződő történet, jótanács
Első ízben próbáltam ki ezt a low carb módra készült rakott karfiolt quinoával és sokkal jobban ízlett, mint a hagyományos rizses változat! Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.