Rakott káposzta

Elkészítés módja
1. A sertéshúst kockákra vágjuk.
2. A vöröshagymát olajon megpároljuk, megszórjuk 1 tk. pirospaprikával, majd teszünk rá 2 dl vizet.
3. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, egy kicsi majoránna is mehet rá, teszünk hozzá csöves piros paprikát, majd fedő alatt készre sütjük.
4. A közben elpárolgott vizet pótoljuk, hogy le ne égjen.
5. A káposztát a dobozból leszűrjük.
6. Ha savanyúnak találjuk, akkor egy kis vízzel átöblítjük, majd kevés olajon ízlés szerint fűszerezve készre sütjük.
7. A tejfölt a tojással összekeverjük, egy kis ételízesítővel fűszerezzük.
8. Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazzuk és rétegezzük az anyagokat.
9. Káposzta-rizs-pörkölt-tojásos tejföl.
10. Addig rétegezzük, míg el nem fogy.
11. A tetejére rizs kerüljön.
12. Majd a maradék tejföllel lekenjük és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje aranysárga nem lesz.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.