Pulykajava gombás rákraguval töltve

Pulykajava gombás rákraguval töltve recept
Hozzávalók
•  60 dkg pulykamellfilé
• 
•  őrölt fekete bors
•  1 kisebb újhagyma
•  10-10 dkg csiperkegomba és konzerv rákfarok (fagyasztott is lehet)
•  2+2 evőkanál olaj (lehet olíva is)
•  fél csokor kapor
•  pár csepp citromlé
•  1 apró gerezd fokhagyma vagy 1 mokkáskanál fokhagymakrém
•  1 evőkanál majonéz

Elkészítés módja

1. A pulykamellet rostjaira merőlegesen 4 nagy, egyforma szeletre vágjuk, kiverjük, enyhén megsózva, megborsozva félrerakjuk.

2. Az újhagymát és a gombát megtisztítjuk. Az előbbit finomra, az utóbbit vékony szeletekre vágjuk. A rákot ha konzerv lecsöpögtetjük, ha fagyasztott, akkor szobahőmérsékleten fölengedjük.

3. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat megforrósítunk (ha van kéznél, akkor ez inkább olíva legyen), majd a hagymát megfonynyasztjuk rajta. A gombát rádobjuk, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a rákot és 1-2 percig tovább pirítjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított kaporral, a citromlével és a zúzott fokhagymával vagy a fokhagymakrémmel fűszerezzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd a majonézzel ízesítjük.

4. A pulykajavák egyik oldalára halmozzuk a gombás rákot, majd a szeletek másik oldalát ráhajtjuk, hústűvel megtűzzük.

5. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a töltött pulykaszeleteket rárakjuk, és a maradék olajjal kenegetve, óvatosan forgatva oldalanként kb. 4 percig sütjük. Görög salátával tálaljuk.

Pulykajava gombás rákraguval töltve recepthez fűződő történet, jótanács

Szép nagy szelet tengeri halat vagy harcsát, afrikai harcsát is készíthetünk ugyanígy, de akkor azt egyszer használatos alumínium sütőtálkában tegyük a rostélyra, mert a puha halhús így biztosan nem esik szét.

A leírásban szereplő Pulykajava gombás rákraguval töltve recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.