Pulykajava gombás rákraguval töltve
Elkészítés módja
1. A pulykamellet rostjaira merőlegesen 4 nagy, egyforma szeletre vágjuk, kiverjük, enyhén megsózva, megborsozva félrerakjuk.
2. Az újhagymát és a gombát megtisztítjuk. Az előbbit finomra, az utóbbit vékony szeletekre vágjuk. A rákot ha konzerv lecsöpögtetjük, ha fagyasztott, akkor szobahőmérsékleten fölengedjük.
3. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat megforrósítunk (ha van kéznél, akkor ez inkább olíva legyen), majd a hagymát megfonynyasztjuk rajta. A gombát rádobjuk, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a rákot és 1-2 percig tovább pirítjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított kaporral, a citromlével és a zúzott fokhagymával vagy a fokhagymakrémmel fűszerezzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd a majonézzel ízesítjük.
4. A pulykajavák egyik oldalára halmozzuk a gombás rákot, majd a szeletek másik oldalát ráhajtjuk, hústűvel megtűzzük.
5. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a töltött pulykaszeleteket rárakjuk, és a maradék olajjal kenegetve, óvatosan forgatva oldalanként kb. 4 percig sütjük. Görög salátával tálaljuk.
Pulykajava gombás rákraguval töltve recepthez fűződő történet, jótanács
Szép nagy szelet tengeri halat vagy harcsát, afrikai harcsát is készíthetünk ugyanígy, de akkor azt egyszer használatos alumínium sütőtálkában tegyük a rostélyra, mert a puha halhús így biztosan nem esik szét.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.