Pulykahúsos betyárleves

Pulykahúsos betyárleves recept
Hozzávalók
•  1 vöröshagyma
•  6-8 dkg füstölt szalonna
•  3 evőkanál olaj
•  40 dkg pulykamellfilé (esetleg felsőcomb filé)
•  25 dkg csiperkegomba
•  1 kiskanál jóféle pirospaprika
•  2 púpozott evőkanál finomliszt
•  1.2-1.4 liter húsleves (leveskockából is jó)
•  1-1 kiskanál csípős és csemege Piros Arany
•  1 kis csokor kapor
• 

Elkészítés módja

1. A hagymát megtisztítjuk és finomra, a szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy közepes lábasban, közepes lángon, megforrósítjuk az olajat, majd a hagymát és a szalonnát rászórjuk, és kb. 3 perc alatt kevergetve megpirítjuk rajta.

2. A húst 1 centis kockákra, a megtisztított gombát cikkekre vágjuk. Együtt a hagymához adjuk, nagy lángon kevergetve kb. 10 percig pirítjuk. Ezután a pirospaprikával és a liszttel meghintjük, 1 percig pirítjuk, majd a húslevessel vagy ételízesítős vízzel fölöntjük. Párszor megkeverve fölforraljuk, a kétféle paprikakrémmel és a fölaprított kaporral fűszerezzük.

3. Kis lángon kb. 10 percig – ha combfiléből készül, akkor 25 percig – főzzük, ha kell utánasózzuk, és már készen is van.

Pulykahúsos betyárleves recepthez fűződő történet, jótanács

Pulyka helyett csirkemellfiléből is készíthetjük.

A leírásban szereplő Pulykahúsos betyárleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, betyárleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.