Pulykahúsos betyárleves

Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk és finomra, a szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy közepes lábasban, közepes lángon, megforrósítjuk az olajat, majd a hagymát és a szalonnát rászórjuk, és kb. 3 perc alatt kevergetve megpirítjuk rajta.
2. A húst 1 centis kockákra, a megtisztított gombát cikkekre vágjuk. Együtt a hagymához adjuk, nagy lángon kevergetve kb. 10 percig pirítjuk. Ezután a pirospaprikával és a liszttel meghintjük, 1 percig pirítjuk, majd a húslevessel vagy ételízesítős vízzel fölöntjük. Párszor megkeverve fölforraljuk, a kétféle paprikakrémmel és a fölaprított kaporral fűszerezzük.
3. Kis lángon kb. 10 percig – ha combfiléből készül, akkor 25 percig – főzzük, ha kell utánasózzuk, és már készen is van.
Pulykahúsos betyárleves recepthez fűződő történet, jótanács
Pulyka helyett csirkemellfiléből is készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.