Pudingos cseresznyés pite

Pudingos cseresznyés pite recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  30 dkg finomliszt (a fele rétesliszt vagy teljes őrlésű Graham-liszt is lehet)
•  18 dkg porcukor
•  1 csomag sütőpor
•  csipetnyi só
•  6 tojás
•  6 evőkanál hideg víz
•  3 csomag vaníliás cukor
a pudinghoz:
•  2 csomag (2x40 gramm) főzni való vanília ízű pudingpor
•  1 liter tej
•  9 evőkanál kristálycukor
a tetejére:
•  1 kg kimagozott cseresznye
•  5-6 evőkanál búzadara (lehet zabkorpa is)
•  1 evőkanálnyi fahéjas porcukor vagy kristálycukor
a tepsi kikenéséhez:
•  vaj finomliszt

Elkészítés módja

1. A cseresznyét megmossuk, kimagvaljuk. A pudingport 1,5 decinyi hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet fölforraljuk, a cukorral ízesítjük, majd beleöntjük a pudingporos tejet. Folyamatosan keverve pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk.

2. A tésztához valókat egy tálba rakjuk, és kézi habverővel jól kikeverjük. Egy nagytepsit kivajazunk, belisztezünk, a masszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk. Evőkanállal „rápöttyözzük” a vaníliapudingot. A búzadarával megszórjuk, majd egyenletesen elosztjuk rajta a cseresznyét. A fahéjas cukorral megszórjuk.

3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) 32-35 percig sütjük.

A leírásban szereplő Pudingos cseresznyés pite recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (pite, cseresznyés pite) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.