Pikáns eperdzsem
Elkészítés módja
1. Az epret megmossuk, és kettévágjuk.
2. Egy nagyobb edénybe tesszük és ráöntjük a dzsemfixet és a befőzőcukrot. 1 órán át állni hagyjuk, majd a citromot lereszeljük és a levét kifacsarjuk, majd ezeket is az eperhez adjuk az aromával együtt.
3. Hozzáadjuk a fahéjat és a csillagánizst,és jól elkeverjük.
4. Feltesszük főzni, nagy lángon 10 percig forraljuk, majd még 20 percig főzzük, de nem habzásig.
5. Ekkor a fahéjat és a csillagánizst eltávolítjuk és a vaníliás cukrot, az apróra vágott citromillatú bazsalikomot belekeverjük.
6. Öt percig még főzzük, majd azon forrón tiszta üvegekbe töltjük.
7. Légmentesen lezárjuk és téli pihenőre betesszük a kamránkba.
Pikáns eperdzsem recepthez fűződő történet, jótanács
Érdemes kipróbálni, nagyon ízletes lekvárunk lesz belőle.
Nálunk is nagy kedvenc az eper. Sajnos idén drága volt, így csak keveset tettem el belőle. Jó a recept el is mentem.