Pikáns eperdzsem

Pikáns eperdzsem recept
Hozzávalók
•  2.5 kg eper
•  50 dkg befőző cukor
•  2 csomag extra dzsemfix
•  1 db lime reszelt héja
•  3 db lime leve
•  1 db fahéj
•  2 db csillagánizs
•  1 csomag vaníliás cukor
•  1 evőkanál citrom aroma
•  12 levél citromillatú bazsalikom
Az eltevéshez:
•  steril üveg

Elkészítés módja

1. Az epret megmossuk, és kettévágjuk.

2. Egy nagyobb edénybe tesszük és ráöntjük a dzsemfixet és a befőzőcukrot. 1 órán át állni hagyjuk, majd a citromot lereszeljük és a levét kifacsarjuk, majd ezeket is az eperhez adjuk az aromával együtt.

3. Hozzáadjuk a fahéjat és a csillagánizst,és jól elkeverjük.

4. Feltesszük főzni, nagy lángon 10 percig forraljuk, majd még 20 percig főzzük, de nem habzásig.

5. Ekkor a fahéjat és a csillagánizst eltávolítjuk és a vaníliás cukrot, az apróra vágott citromillatú bazsalikomot belekeverjük.

6. Öt percig még főzzük, majd azon forrón tiszta üvegekbe töltjük.

7. Légmentesen lezárjuk és téli pihenőre betesszük a kamránkba.

Pikáns eperdzsem recepthez fűződő történet, jótanács

Érdemes kipróbálni, nagyon ízletes lekvárunk lesz belőle.

A leírásban szereplő Pikáns eperdzsem recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (eperdzsem) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Pikáns eperdzsem recept - 1 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #6636 2013. 07. 12. 14:30 Válasz

    Nálunk is nagy kedvenc az eper. Sajnos idén drága volt, így csak keveset tettem el belőle. Jó a recept el is mentem.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Pikáns eperdzsem recept - 1 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #6636 2013. 07. 12. 14:30 Válasz

    Nálunk is nagy kedvenc az eper. Sajnos idén drága volt, így csak keveset tettem el belőle. Jó a recept el is mentem.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.