Pavlova torta

Elkészítés módja
1. Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra egy nagy kőrt rajzolok.
2. A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verem, majd habzsákba teszem és a rajzolt kőr közepétől kifelé, szorosan egymás mellé köríveket nyomok belőle.
3. Amint elkészült, akkor a szélét 2-3 csíkban csillagcsővel felhúzom. 120 fokos sütőben, 70 percig nem sütöm, hanem szárítom.
4. Amikor megszáradt a közepét megtöltöm a következő krémmel.
5. A krémsajtot a porcukorral és mogyorókrémmel kikeverem, a tejszínt kemény habbá verem és az egészet óvatosan összekeverem.
6. A kikevert krémet a megszáradt habkoszorúba töltöm, a tetejére mogyorót szórok, csokoládét olvasztok és karamellt teszek.
7. A karamell elkészítése: 5 deka porcukrot felolvasztok, a tejszínt felforralom, majd hozzáadom a karamellhez és ezt folyatom a torta tetejére.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.