Paradicsomos húsgombóc

Elkészítés módja
1. Megtisztítjuk a rizst, majd a darált húst összekeverjük a fűszerekkel és hozzáadjuk a tojást is.
2. Ezután kis gombócokat formálunk belőle és lassú tűzön, kb. 40 perc alatt készre főzzük.
3. Közben rántást készítünk: az olajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, mikor zsemleszínűre megpirul, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát.
4. Majd ezt követően hozzáöntjük a paradicsomlét.
5. Pár percig keverjük, míg besűrűsödik, ízlés szerint cukorral ízesítjük.
6. Végül beletesszük a már megfőtt húsgombócokat és óvatosan összekeverjük a szósszal.
:) Bizony az a bizonyos " Friss kenyér ". Igen, hallottam már hogy van ahol főtt krumplival eszik. Én még nem próbáltam, de mivel nagyon krumplis vagyok, legközelebb megkóstolom. :) :)
Remek étel, mi ezt a finomságot is főtt krumplival esszük! Tudom, friss kenyérrel is kiváló! :)