Paprikás krumpli kolbászgombóccal
Elkészítés módja
1. A szalonnát kis kockákra, a megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk. Egy lábasban, nagy lángon a szalonna zsírját kiolvasztjuk, közben az olajat is ráöntjük. A hagymát hozzáadjuk, kevergetve megfuttatjuk. A zúzott fokhagymát meg a köménymagot belekeverjük, fél percig pirítjuk, a pirospaprikával meghintjük, és azonnal egy kevés vizet öntünk rá, nehogy megégjen. A paprikakrémet, a fölaprított paprikát meg paradicsomot (ezt meg is hámozhatjuk) hozzáadjuk, megsózzuk. 10 -15 percig főzzük, így lesz jó sűrű leve (szaftja) majd.
2. Közben a burgonyát megtisztítjuk, egyforma cikkekre vágjuk, a paprikás lébe szórjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Többször óvatosan megkeverjük, lefödjük és kb. 15 perc alatt félig megpuhítjuk.
3. A húst a szalonnával együtt ledaráljuk, megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával és a pirospaprikával fűszerezzük. Ebből a finom kolbászhúsból nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk, a félpuha krumplihoz adjuk, együtt készre főzzük. A vége felé megkóstoljuk, ha híján lenne valaminek, utánaízesítjük.
Paprikás krumpli kolbászgombóccal recepthez fűződő történet, jótanács
A paprikás krumpli ízét pörköltízesítővel, csemege vagy csípős gulyáskrémmel még teljesebbé tehetjük.
Tetszik ,biztosan nagyon finom:)