Pácolt heck nyárson

Pácolt heck nyárson recept
Hozzávalók
•  1 kg konyhakész nem túl vastag hecktörzs (fagyasztott is lehet)
• 
•  tej
•  4 gerezd fokhagyma
•  4 húsos paprika (tévépaprika)
•  4 közepes szem paradicsom
•  2 közepes vöröshagyma
•  1 evőkanálnyi magyaros vagy halétel-fűszerkeverék
a lekenéshez: olaj
a tálaláshoz: Erős Pista

Elkészítés módja

1. Ha kell, a halat megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd jó ujjnyi vastag szeletekre, ha nagyobb a hal törzse, akkor 3-4 centis darabokra vágjuk. Enyhén megsózzuk, egy tálba rakjuk, és annyi tejet öntünk rá, amennyi ellepi. A zúzott fokhagymával fűszerezzük és letakarva egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

2. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, a hagymát megtisztítjuk. A paprikát 3 centis kockákra, a többit nem túl vastag, lehetőleg egyforma cikkekre vágjuk, és a lecsöpögtetett haldarabokkal váltakozva négy megolajozott nyársra húzzuk. A fűszerkeverékkel megszórjuk.

3. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a nyársakat olajjal körbekenve rárakjuk. 3 percnyi sütés után teljesen átfordítjuk a másik oldalára, itt is 3 percig sütjük. Most 90 fokkal elfordítva 2-3 percig, majd a még egyetlen sületlen oldalát (ami ekkor éppen felül van) ugyanennyi ideig sütjük. Közben olajjal folyamatosan kenegetjük. Erős Pistával tálaljuk, de bármilyen csípős mártás jó hozzá.

A leírásban szereplő Pácolt heck nyárson recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.