Pácolt heck nyárson

Elkészítés módja
1. Ha kell, a halat megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd jó ujjnyi vastag szeletekre, ha nagyobb a hal törzse, akkor 3-4 centis darabokra vágjuk. Enyhén megsózzuk, egy tálba rakjuk, és annyi tejet öntünk rá, amennyi ellepi. A zúzott fokhagymával fűszerezzük és letakarva egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
2. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, a hagymát megtisztítjuk. A paprikát 3 centis kockákra, a többit nem túl vastag, lehetőleg egyforma cikkekre vágjuk, és a lecsöpögtetett haldarabokkal váltakozva négy megolajozott nyársra húzzuk. A fűszerkeverékkel megszórjuk.
3. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a nyársakat olajjal körbekenve rárakjuk. 3 percnyi sütés után teljesen átfordítjuk a másik oldalára, itt is 3 percig sütjük. Most 90 fokkal elfordítva 2-3 percig, majd a még egyetlen sületlen oldalát (ami ekkor éppen felül van) ugyanennyi ideig sütjük. Közben olajjal folyamatosan kenegetjük. Erős Pistával tálaljuk, de bármilyen csípős mártás jó hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.