Csevapcsicsa

Elkészítés módja
1. Eredeti, autentikus csevapreceptet ne is keressünk, hisz csak Horvátországban számtalan változata létezik: ahány ház, szinte annyi családi receptúra. Szerb barátunk mindenesetre a következőképpen mesélte el a készítését.
2. A kétféle húst kockákra vágjuk, majd kétszer ledaráljuk. Ezután a szódabikarbónával, a sóval, a borssal és a jéghideg vízzel alaposan összegyúrjuk. Letakarjuk és hűtőszekrényben érleljük 1 éjszakán át. Másnap vizes kézzel hüvelykujjnyi kolbászkákat formálunk belőle, amiket kettesével kihegyezett hurkapálcára vagy nyársra húzunk. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a húsos nyársakat rárakjuk, és többször megforgatva kb. 12 perc alatt megsütjük, közben egy kevés olajjal kenegetjük.Köretként karikákra vágott lila hagymát (amit legalább fél nappal tálalás előtt enyhén besózunk, hogy az ereje elillanjon) és puha kenyeret kínálunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.