Oroszkrém torta

Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét két evőkanál cukorral kemény habbá felverem.
2. A sárgáját a többi cukorral, olajjal, vízzel habosra kikeverem.
3. A két masszát összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet. 26 centis kapcsos tortaformába teszem, amit kikenek margarinnal és morzsával meghintek. 170 fokos sütőben megsütöm.
4. Amikor kihűlt, a tortaformát lekapcsolom és a tortalapot három egyforma lapra felvágom.
5. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm.
6. A mascarponét kikeverem és amikor már csak langyosra, a felvert tejszínhabbal összekeverem.
7. A narancshúst apró darabokra vágom és a krémbe keverem, majd a torta alsó lapját megkenem vele, amire ráteszem a második lapot, amit szintén megkenek a krémmel, végül a felső lapra a maradékot rásimítom.
8. A tejszínt a porcukorral habbá verem.
9. Ezzel feldíszítem a tortát, míg az oldalára narancsot és tejszínhabot teszek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.