Omlett, sonkás-gombás raguval

Omlett, sonkás-gombás raguval recept
Hozzávalók
Az omletthez:
•  6 db tojás
•  6 evőkanál tej
•  3 evőkanál liszt
• 
A sütéshez:
•  3-4 evőkanál olaj
A raguhoz:
•  15 dkg gépsonka
•  15 dkg sajt
•  1 fej vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma reszelve
• 
•  bors
•  ételízesítő
•  30 dkg gomba
•  3 db paradicsom
•  2 db paprika

Elkészítés módja

1. Először a ragut készítjük el: a vöröshagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk, a többi alapanyagot hozzáadjuk és készre sütjük.

2. Az omletthez a tojássárgákat a tejjel, sóval és a liszttel felverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a tojásos masszába könnyedén beleforgatjuk.

3. Egy nagy serpenyőt kiolajozunk, a felvert tojás felét beleöntjük, fedővel lefedjük. Lassú tűznél kisütjük.

4. Egy tányérra csúsztatjuk, felére halmozzuk a ragut, durvára reszelt sajttal megszórjuk és a másik felét ráhajtjuk.

Melegen fogyasztjuk.

Omlett, sonkás-gombás raguval recepthez fűződő történet, jótanács

Kiváló vacsora, de váratlan vendég kínálására is alkalmas.

A leírásban szereplő Omlett, sonkás-gombás raguval recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (omlett) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Omlett, sonkás-gombás raguval recept - 3 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #6836 2013. 07. 24. 21:55 Válasz

    Logikus! A feléből lesz egy adag, a másik feléből a másik, ezért két személyes! :)

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #6808 2013. 07. 24. 13:09 Válasz

    Kedves Manócska!
    Kettő db hatalmas nagy omlett lesz belőle,azért írtam,hogy ketté vagyis megfelezzük a masszát.
    Nagy teflon serpenyőben sütöttem.
    Süthetsz 4 kisebbet is belőle.
    Köszönöm a hozzászólásod.Edit.

  3. manócska
    manócska #6805 2013. 07. 24. 13:03 Válasz

    Editke azt írtad, hogy a tojás felét beleöntjük, és a másik felével mi lesz? Attól függetlenül nagyon guszta, és szeretjük.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Omlett, sonkás-gombás raguval recept - 3 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #6836 2013. 07. 24. 21:55 Válasz

    Logikus! A feléből lesz egy adag, a másik feléből a másik, ezért két személyes! :)

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #6808 2013. 07. 24. 13:09 Válasz

    Kedves Manócska!
    Kettő db hatalmas nagy omlett lesz belőle,azért írtam,hogy ketté vagyis megfelezzük a masszát.
    Nagy teflon serpenyőben sütöttem.
    Süthetsz 4 kisebbet is belőle.
    Köszönöm a hozzászólásod.Edit.

  3. manócska
    manócska #6805 2013. 07. 24. 13:03 Válasz

    Editke azt írtad, hogy a tojás felét beleöntjük, és a másik felével mi lesz? Attól függetlenül nagyon guszta, és szeretjük.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.