Natúrszelet fokhagymás tojással
Elkészítés módja
1. A főtt tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kikaparjuk, villával összetörjük. 2 gerezd fokhagymát pépesre zúzunk, a puha (szobahőmérsékletű) vajjal, a főtt tojások sárgájával, a grillfűszerkeverékkel meg 1-2 kiskanál tejföllel összekeverjük, kissé megsózzuk és a fél tojásfehérjékbe visszatöltjük.
2. A húst 8 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, de az is jó, ha ezekre is grillfűszerkeveréket hintünk. A többi fokhagymagerezdet félbevágjuk, és az olajon 1-2 perc alatt megfuttatjuk. Ezután kiemeljük belőle, a húst pedig ebben a zamatos olajban, félidőben megforgatva 3-4 perc alatt megsütjük.
3. Lecsöpögtetve tepsire tesszük, - ha fokhagymakrémmel készítjük, akkor azt a hús sütése után keverjük a visszamaradó olaj egy részébe, ezzel kenjük meg a szeleteket -, és mindegyik tetejére a töltelékkel lefelé egy-egy fokhagymás tojást borítunk. A maradék tejfölt a tetejére kanalazzuk. Épp csak annyi időre toljuk a forró sütőbe, hogy a tojás is jól átforrósodjon. Burgonyapürével és salátával tálaljuk.
Natúrszelet fokhagymás tojással recepthez fűződő történet, jótanács
Csirke, vagy pulykamellet, illetve borjúkarajt is készíthetünk ugyanígy.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.