Narancsos oroszkrém torta

Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verem.
2. A sárgáját a többi cukorral, olajjal, vízzel habosra kikeverem.
3. A két masszát összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet. 26 centis kapcsos tortaformába teszem amit kikenek margarinnal és morzsával meghintek. 170 fokos sütőben megsütöm
Amikor kihűl a tortaformát lekapcsolom.4. A tortalapot három egyforma lapra felvágom.
5. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, majd amikor langyosra kihűlt a felvert tejszínhabbal összekeverem.
6. A narancs húsát apró darabokra vágom és a krémbe belekeverem.
7. A torta alsó lapját megkenem, ráteszem a második lapot, ezt is megkenem a krémmel, de még a felső lap tetejére is 3 kanállal hagyok, amit rásimítok.
8. A két deci tejszínt a narancs levével és a porcukorral habbá verem.
9. Ezzel díszítem fel a tortát.
10. Az oldalára pörkölt mandulaforgácsot és narancsot teszek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.