Csokiszelet

Elkészítés módja
1. A diót egy serpenyőben szárazon – azaz zsiradék nélkül – pár perc alatt megpörköljük. Hűlni hagyjuk, majd durvára vágjuk. A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral jó alaposan kikeverjük. Kanalanként hozzáadjuk a vizet, majd a liszttel és a sütőporral összeforgatott kakaót meg a diót is beledolgozzuk. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzáforgatjuk.
2. Egyenletesen egy kikent, belisztezett nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-18 percig sütjük.
3. A krémhez valókat a vaj (margarin) kivételével egy lábasba tesszük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd a vajat (margarint) apránként hozzáadva habosra keverjük. A legjobb elektromos habverővel dolgozni.
4. A kihűlt diós-kakaós piskótát hosszában 3 részre vágjuk, majd a tésztacsíkokat a csokoládékrémmel megkenve egymásra illesztjük úgy, hogy a krémmel az oldalát is körbekenjük. Egy éjjelen át hűtőszekrényben dermesztjük, tálaláskor forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.