Mézes rebarbaratorta

Elkészítés módja
1. A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
2. A rebarbaráról a külső hártyát lehántjuk, ugyanúgy, mint a spárgánál, majd a szárakat kb. egycentis darabokra vágjuk. Egy tálban a mézzel és a fahéjjal összekeverjük.
3. Egy 26 cm átmérőjű, alacsony peremű tortaformát kikenünk. A tésztát úgy nyomkodjuk bele, hogy kis pereme is legyen. A mézes rebarbarát egyenletesen ráterítjük, egy kicsit bele is nyomkodjuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben165 °C) 40-45 percig sütjük.
4. Ha a torta langyosra hűlt, a tetejét vaníliás cukorral meghintjük (ez utóbbi el is maradhat). Cikkekre vágva tálaljuk.
Mézes rebarbaratorta recepthez fűződő történet, jótanács
Aki szereti, a tésztára a töltelék alá 1-2 evőkanál darált diót is szórhat. Rebarbarát csak rövid ideig kapni a piacon, de jó hír lehet, hogy lefagyasztható: a megtisztított és földarabolt levélnyeleket nyersen zacskóba töltjük, egy kicsit ellapogatjuk, hogy ne kerüljenek egymásra és a mélyhűtőbe tesszük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.