Narancsos kacsa vöröslencsével
Elkészítés módja
1. A kacsamellemet szépen beirdaltam és forró serpenyőben a bőrös oldalát ropogósra sütöttem két perc alatt.
2. Aztán minimálisan besóztam, borsoztam, tettem hozzá pár szelet vöröshagymát és egy narancs reszelt héját.
3. Belehelyeztem egy vákumtasakba és a vákumfóliázóval lezártam. 30 percre 64 fokos vízfürdőbe helyeztem, majd ennek végeztével pedig jeges vízben visszahűtöttem.
4. A fóliából kivéve már csak hirtelen rá kellett pirítanom a bőrére és készen is volt.
5. A vöröslencsét vízben megfőztem.
6. Amikor megfőtt egészen apróra vágott almát és egy nagyobb darab vajat tettem bele, hogy selymes legyen.
7. Sót, borsot és citromolajat tettem hozzá.
8. Tálaláskor tökmag pesto-t is tettem a tányérra, de ez utóbbi el is maradhat.
Narancsos kacsa vöröslencsével recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon mutatós és finom étel, akár az ünnepekre is.
Örülök, hogy tetszik. Remélem jó választás és mindenkinek ízleni fog. Kérlek, írd meg, hogy milyen volt a fogadtatása.
Okvetlen elkészítem ünnepekre,megvan a receptem4Jól néz ki.