Csirkeszték sajtmártással és paprikás galuskával

Elkészítés módja
1. Először a köretet készítjük el. Ehhez a lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, majd a tojásokat, a Piros Aranyat és a gulyáskrémet is hozzáadjuk. Ezután a vízzel összekeverjük, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen, de nem kell túlzottan kidolgozni. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk ugyanúgy, mint a hagyományos galuskát. Akkor kész, amikor a tészta mind feljött a víz felszínére és 1-2 percig főtt. Ezután a galuskát leszűrjük, majd jól lecsöpögtetjük és az olajjal összeforgatjuk, hogy ne ragadjon össze.
2. A csirkemellet 4 nagy szeletre vágjuk, kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük.
3. A mártáshoz a tejet felforraljuk, a kétféle sajtot beleszórjuk, kevergetve felolvasztjuk. A vajat egy kis lábasban ugyancsak felolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne, félidőben a zúzott fokhagymát vagy fokhagymakrémet is hozzáadjuk. A sajtos tejet ráöntjük, habverővel szüntelen keverve 3-4 perc alatt mártás sűrűségűre főzzük. A tűzről lehúzzuk, esetleg át is szűrhetjük, hogy még bársonyosabb legyen, majd a tejszínnel dúsítjuk. Végül a fehérborral ízesítjük, kissé megborsozzuk, ha kell, megsózzuk.
4. Az olajat egy serpenyőben megforrósítjuk és a húst oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük rajta. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük, majd tányérra téve a sajtmártással leöntjük. A paprikás galuskával körítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.