Csirkeszték sajtmártással és paprikás galuskával

Csirkeszték sajtmártással és paprikás galuskával recept
Hozzávalók
•  60 dkg csirkemellfilé
•  1 csapott kiskanál só
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  4 evőkanál olaj
a mártáshoz:
•  4 dl tej
•  10-10 dkg reszelt edami és márványsajt rokfort
•  4 dkg vaj (esetleg 4 evőkanál olaj)
•  2 csapott evőkanál finomliszt
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 dl főzőtejszín
•  2-3 evőkanál száraz fehérbor
•  őrölt fehér bors
•  ételízesítő por
a paprikás galuskához:
•  50 dkg finomliszt
•  4 evőkanál csemege Piros Arany
•  2 evőkanál csemege gulyáskrém
• 
•  2 tojás
•  fél kiskanál
•  3.5 dl hideg víz
•  1 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. Először a köretet készítjük el. Ehhez a lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, majd a tojásokat, a Piros Aranyat és a gulyáskrémet is hozzáadjuk. Ezután a vízzel összekeverjük, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen, de nem kell túlzottan kidolgozni. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk ugyanúgy, mint a hagyományos galuskát. Akkor kész, amikor a tészta mind feljött a víz felszínére és 1-2 percig főtt. Ezután a galuskát leszűrjük, majd jól lecsöpögtetjük és az olajjal összeforgatjuk, hogy ne ragadjon össze.

2. A csirkemellet 4 nagy szeletre vágjuk, kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük.

3. A mártáshoz a tejet felforraljuk, a kétféle sajtot beleszórjuk, kevergetve felolvasztjuk. A vajat egy kis lábasban ugyancsak felolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne, félidőben a zúzott fokhagymát vagy fokhagymakrémet is hozzáadjuk. A sajtos tejet ráöntjük, habverővel szüntelen keverve 3-4 perc alatt mártás sűrűségűre főzzük. A tűzről lehúzzuk, esetleg át is szűrhetjük, hogy még bársonyosabb legyen, majd a tejszínnel dúsítjuk. Végül a fehérborral ízesítjük, kissé megborsozzuk, ha kell, megsózzuk.

4. Az olajat egy serpenyőben megforrósítjuk és a húst oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük rajta. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük, majd tányérra téve a sajtmártással leöntjük. A paprikás galuskával körítjük.

A leírásban szereplő Csirkeszték sajtmártással és paprikás galuskával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (paprikás csirke) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemell recept
Még több csirkemell recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.