Pulyka curry

Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, az inas-zsíros részeket levágjuk róla, majd 2 centis kockákra daraboljuk. A lime levével, a curryporral és a fűszerkeverékkel összeforgatjuk és letakarva hűtőszekrényben egy órán át érleljük.
2. Egy serpenyőt fölhevítünk, az az olajat beleöntjük, majd a húst kevergetve megpirítjuk rajta. A fokhagymát hozzáadjuk, és lefödve addig pároljuk, míg egy kis levet ereszt.
3. Ekkor 1,5 deci alaplével fölöntjük és lefödve 45 percig pároljuk, majd ismét 1,5 deci alaplevet öntönk rá, majd fedő nélkül további 25 percig pároljuk.
4. A chilipaprikát, a fokhagymát, a petrezselymet és a koriandert hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A megtisztított és kis kockákra vágott burgonyát meg a vékony csíkokra metélt paprikát belekeverjük, a maradék alaplével fölöntjük és együtt teljesen puhára pároljuk.
5. Tálaláskor párolt rizst kínálunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.