Pulyka curry

Pulyka curry recept
Hozzávalók
•  40 dkg pulyka felsőcombfilé
•  1 lime kifacsart leve
•  2 evőkanál curry por
•  2 evőkanál szárnyas fűszerkeverék (készen kapható)
•  6 evőkanál olaj
•  4.25 dl zöldség alaplé (készülhet leveskockából)
•  1 vöröshagyma durvára vágva
•  1 chilipaprika aprítva
•  1 diónyi gyömbér reszelve
•  2 gerezd zúzott fokhagyma
•  fél-fél cső piros és zöld kaliforniai paprika
•  2 újhagyma durvára vágva
•  2 csokor petrezselyem aprítva
•  1 csokor korianderzöld aprítva
•  őrölt fekete bors
• 
•  2 közepes burgonya

Elkészítés módja

1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, az inas-zsíros részeket levágjuk róla, majd 2 centis kockákra daraboljuk. A lime levével, a curryporral és a fűszerkeverékkel összeforgatjuk és letakarva hűtőszekrényben egy órán át érleljük.

2. Egy serpenyőt fölhevítünk, az az olajat beleöntjük, majd a húst kevergetve megpirítjuk rajta. A fokhagymát hozzáadjuk, és lefödve addig pároljuk, míg egy kis levet ereszt.

3. Ekkor 1,5 deci alaplével fölöntjük és lefödve 45 percig pároljuk, majd ismét 1,5 deci alaplevet öntönk rá, majd fedő nélkül további 25 percig pároljuk.

4. A chilipaprikát, a fokhagymát, a petrezselymet és a koriandert hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A megtisztított és kis kockákra vágott burgonyát meg a vékony csíkokra metélt paprikát belekeverjük, a maradék alaplével fölöntjük és együtt teljesen puhára pároljuk.

5. Tálaláskor párolt rizst kínálunk hozzá.

A leírásban szereplő Pulyka curry recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.