Mustáros-csípős csirkecomb

Mustáros-csípős csirkecomb recept

Elkészítés módja

1. Az egész combokat vágjuk ketté, majd az alsó részt a csont mellett mindkét oldalán vágjuk be. A felső combrészt csontozzuk ki, majd a vastagabb résznél két-három helyen szintén vágjuk be, de vigyázzunk nehogy teljesen átvágjuk a húst.

2. Ezután sózzuk be a húst, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy a só kissé átjárja mielőtt bepácolnánk.

3. A koriandermagot tegyük bele egy teflon serpenyőbe, majd rázogatva pörköljük pár pillanatig (addig pörköljük, még elkezd pattogni). Ezután öntsük egy mozsárba, majd őröljük porrá.

4. A menta és a zsálya leveleket vágjuk fel vékony csíkokra.

5. Egy tálba öntsük bele a mogyoróolajat, majd adjuk hozzá a csípős mustárt, a szójaszószt, a Worcester-szószt, az előzőleg megpörkölt koriandert, kb. 1 teáskanál sót, az őrölt borsot, a felcsíkozott menta és zsályalevelet. Préseljük hozzá a fokhagymagerezdeket és alaposan keverjük össze.

6. Ezután egyesével forgassuk alaposan bele a combokat a pácba, majd a tálat fedjük le és helyezzük be pár órára, vagy akár egész éjszakára a hűtőbe, hogy a pác kellően átjárja a húsokat.

7. Mielőtt hozzálátnánk a hús sütéséhez, még egyszer forgassuk meg alaposan a pácban.

8. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá egymás mellé a bepácolt combokat, majd kanalazzuk rá a húsra a visszamaradt pácot.

9. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra. Sütés közben, kétszer-háromszor érdemes átfordítani, hogy mindkét oldala egyenletesen, szép pirosra süljön.

Mustáros-csípős csirkecomb recepthez fűződő történet, jótanács

Tálaláskor a pirosra, szaftosra sült csirkecombokat ízlés szerinti körettel, salátával, esetleg egy szelet friss kenyérrel kínáljuk.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkecomb recept
Még több csirkecomb recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.