Zöld diós pecsenye libamájjal töltött rétesbatyu

Zöld diós pecsenye libamájjal töltött rétesbatyu recept
Hozzávalók
•  40 dkg pecsenye libamáj
•  4 evőkanál olaj
•  1 kisebb vöröshagyma
• 
•  őrölt fekete bors
•  1 kiskanál fölaprított friss zsálya
•  1 közepes alma
•  5 dkg zölddió üveges
A töltéshez:
•  1 csomag réteslap (készen kapható)
•  2 tojás
•  10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés módja

1. A májat leöblítjük, az esetleg rajta lévő fehéres hártyákat levágjuk róla, majd kisebb kockákra daraboljuk. A fölaprított hagymát az olajon megfuttatjuk, a májat rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, aprított zsályával fűszerezzük és kevergetve megpirítjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kimetsszük, majd kis kockákra vágjuk, és a májhoz adjuk, a fölaprított zölddióval és az aszalt szilvával együtt.

2. A réteslapokból 2 lapot az asztalra fektetünk, négy egyforma négyszög alakú lapot vágunk belőle, majd egyenként olajjal megkenjük és zsemlemorzsával meghintjük.

3. A már kissé kihűlt libamájas raguból egy-egy evőkanálnyit a lapok közepére halmozunk, a lapok szélét a töltelék körül felvert tojással megkenjük. A réteslapok szélét a töltelékre hajtjuk és csinos kis batyukat formálunk belőlük. A batyukat kívül is megkenjük tojással, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket. A maradék réteslappal és töltelékkel ugyanígy járunk el. A rétesbatyukat, előmelegített sütőben, 180°C-on szép pirosra sütjük.

4. Tálaláskor, a batyukat vékony csíkra vágott póréhagymaszállal díszíthetjük.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.