Mogyorófán füstölt csirkecomb, tárkonyos ananásszal

Mogyorófán füstölt csirkecomb, tárkonyos ananásszal recept
Hozzávalók
•  4 csirkecomb
•  tengeri só
•  kb. 3 evő-kanál mogyoróolaj (lehet szója- kukorica- vagy szőlőmagolaj is)
a fűszeres joghurthoz:
•  3 dl natúr török joghurt (a többi fajtából kétszer ennyi kell)
•  2 kiskanál extra szűz olívaolaj
•  1 kisebb piros csilipaprika
• 
a tárkonyos ananászhoz:
•  1 üveg készen kapható tárkonyos ananászcsatni
(ennek híján egy kisebb ananász 1:3 befőzőcukor 1 ágacska friss tárkony)
a tálaláshoz:
•  4 vékony szelet házilag sütött mogyorós kenyér
•  (lehet készen kapható szeletelt fekete formakenyér is)
•  15-20 dkg zöldsaláta vegyesen (borsmustár galambbegy- és jégsaláta stb)
•  olívaolaj
•  citromlé

Elkészítés módja

1. A combokat a forgónál kettécsapjuk. Bőrüket több helyen bevágjuk. 8 %-os sóoldatot készítünk, azaz 1 liter langyos vizet 8 deka tengeri sóval addig keverünk, míg a só föloldódik benne. A húsokat belerakjuk, 2 órán át ebben pácoljuk. Ezután tiszta vízbe rakjuk 1 órára.

2. Mind az alsó, mind a felsőcombokat leszárogatjuk, olajjal lekenjük, és grillrácsra rakjuk. Mogyorófa füstjén, közepesen erős tűz fölött nagyjából 1 órán át lefedeve sütjük-füstöltjük. Közben többször megforgatjuk, olajjal kenegetjük.

3. A török joghurtot az olívaolajjal és a nagyon apróra vágott csilipaprikával összekeverjük, enyhén megsózzuk. Ha nem sikerült kemény török joghurtot szereznünk, a többi fajtát egy tiszta konyharuhával bélelt szűrőbe öntjük, és hűtőszekrénybe tesszük, hogy lecsöpöghessen. Nem ritka, hogy súlyának a fele kicsepeg! A tárkonyos ananászt legegyszerűbb készen megvenni, de ha ez nem sikerülne, készítsük a következőképp: az ananász bóbitáját és héját levágjuk, húsát mitán kitorzsáztuk, földaraboljuk, egy lábasba daráljuk. Harmadannyi cukrot, mint az ananász súlya beleszórunk, és kevergetve főzzük a cukor dobozán található utasítás szerint, általában 5 percig. A tárkony leveleit a szárról leszedegetjük, apróra vágjuk, az ananászlekvárba keverjük, hűlni hagyjuk. A zöldsalátát megtisztítjuk, a nagyobb jégsaláta leveleket falatnyi darabokra tépkedjük.

4. Amikor a csirke kész, a mogyorós kenyeret kissé megpirítjuk, hogy éppen csak ropogós legyen. Minden tányérra egy evőkanálnyi fűszeres joghurtot halmozunk, a pirított kenyérszeleteket rátesszük. Erre újra 1 evőkanálnyi joghurt kerül, amire ráültetjük a sült combokat. A tárkonyos ananásszal körbelocsoljuk, a tányér szabadon maradt részére pedig zöldsalátát halmozunk, amit egy kevés olajjal és citromlével meglocsolunk.

A leírásban szereplő Mogyorófán füstölt csirkecomb, tárkonyos ananásszal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkecomb recept
Még több csirkecomb recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.