Milánói makaróni

Milánói makaróni recept
Hozzávalók
•  50 dkg makaróni tészta
•  30-40 dkg darált hús vagy gépsonka
•  15 dkg gomba
•  0.5 dl étolaj
•  1 közepes fej vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
• 
•  bors
•  1-2 db babérlevél
•  1 kávéskanál oregánó
•  1 kávéskanál kakukkfű
•  1 kávéskanál bazsalikom
•  1 kávéskanál rozmaring
•  2 doboz sűrített paradicsomkonzerv
•  1 kávéskanál cukor
•  reszelt parmezán vagy Grana Padano sajt

Elkészítés módja

1. Vágjuk fel a hagymát nagyon apróra és pirítsuk meg kevés olajon. Adjuk hozzá a darált húst, vagy a sonkát, majd a fűszereket és pároljuk fedő alatt puhára.

2. Ha a hús puha (fedő alatt 20 perc alatt megpuhul), adjuk hozzá a megtisztított és felszeletelt gombát és a vízzel kicsit felhígított, és cukorral ízesített paradicsompürét (a 2 paradicsomhoz kb. 2 dl vizet adunk).

3. Ezután főzzük még a szószt kb. 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha szükséges ízesítsük még a fűszerekkel. A szószt addig főzzük, amíg elég sűrű nem lesz az állaga. Ne ijedjünk meg, ha úgy rotyog, hogy szinte lövöldöz, ekkor mérsékeljük a lángot alatta.

4. Végül főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le, majd porciózzuk ki a makarónit tányérokra és keverjük el a kész szósszal.

5. Ne felejtsünk el sajtot reszelni a tetejére. Vadbazsalikom levelekkel díszítve tálaljuk.

A leírásban szereplő Milánói makaróni recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (makaróni) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.