Mézeskalács karácsonyfa
Elkészítés módja
1. A száraz hozzávalókat összevegyítjük. Hozzáöntjük az olvasztott mézet, az olvasztott vajat és a felvert tojást. Összegyúrjuk, majd 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
2. A hűtőből kivéve rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
3. Öt különböző nagyságú csillag-kiszúróval 2-2 csillagot szúrunk ki. Ha van maradék tésztánk, további csillagokat, vagy más karácsonyi motívumokat is kiszúrhatunk belőle.
4. Tepsibe helyezzük a formákat, és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk rá, mert gyorsan megsül!
5. Az írókához a porcukrot és a tojásfehérjét kikeverjük, zöldre színezzük, majd egy apró lyukú habzsákba töltjük.
6. Ha teljesen kihűlt a mézeskalács, írókával díszítjük. Mielőtt még a cukormáz teljesen megszilárdulna, cukorgyöngyöket rakosgatunk a csillagok csúcsaira.
7. A legnagyobb csillagot tálcára tesszük, közepére egy kevés cukormázat teszünk ragasztó gyanánt, erre egy ugyanakkora csillag kerül, csak a csúcsait kissé elforgatjuk.
8. Az egy számmal kisebb csillaggal folytatjuk, és így tovább, míg el nem fogynak.
9. Ha ajándéknak szánjuk, miután teljesen megszilárdult a fánk, celofánba csomagoljuk.
Mézeskalács karácsonyfa recepthez fűződő történet, jótanács
A látszat ellenére egyszerű az elkészítése. Ha nincs csillag alakú kiszúrónk, készítsünk kartonból sablonokat!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.