Diótorta liszt nélkül
Elkészítés módja
1. A tésztához a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, a maximális fokozaton 3-4 perc. A diót, a zsemlemorzsát meg a vaníliás cukrot hozzáadjuk, azután a kemény habbá vert tojásfehérjéből belekeverünk 3-4 kanálnyit. Amikor már nem olyan sűrű, a többi habot is beleforgatjuk, vigyázva, hogy ez már ne törjön.
2. Sütőpapírral bélelt vagy kikent, kilisztezett 25 centi átmérőjű tortaformába tesszük és a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 35-40 percig sütjük.
3. Ha a teteje túlzottan barnulna, papírral lefedjük, nehogy megégjen. Még melegen sütőpapírral bélelt tálra borítjuk, majd a tortakarikát leemeljük róla, és a tésztát hűlni hagyjuk.
4. A töltelékhez a porcukrot a tojással és a tojássárgájával, a kakaóval ízesítve vízgőz fölött sűrűn folyósra főzzük. Ha kihűlt, apránként a habosra kevert puha (szoba hőmérsékletű) vajhoz (margarinhoz) adjuk.
5. A tésztát lapjában három részre vágjuk, a három részre osztott krémmel megtöltjük és az oldalát meg a tetejét is körbekenjük vele. Tetejét csokoládédarával megszórjuk, a lecsöpögtetett meggybefőttel díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.