Glutén- és tejmentes kozák sapka
Elkészítés módja
1. Négy darab L-es méretű tojást szétválasztunk, a sárgáját négy evőkanál cukorral és egy késhegynyi szódabikarbónával együtt kézi mixer segítségével jól kikeverünk, majd hozzáadunk három evőkanál rizslisztet és egy nagy evőkanál kakaóport. Ezt fakanállal összekeverjük és hozzákeverjük a kemény habbá vert tojáshabot!
2. Sütőpapírral bélelt tepsit 160 fokon előmelegített sütőbe rakunk, majd 30 percig sütjük.
3. A krémhez 5 evőkanál lisztet és egy csomag vaníliás cukrot 5 dl tejben elkeverünk, majd megfőzzük, hozzákeverünk 15 dkg margarint és ízlés szerint édesítjük!
4. Ha megsült, kiszaggatjuk, félbevágjuk, majd betöltjük őket a krémmel. A sapkákat körbekenjük és kókuszreszelékbe forgatjuk.
5. A tetejére csokimázt kenünk!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.