Mézes-fahéjas almatorta
Elkészítés módja
1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órán keresztül hűtőben pihentetjük.
2. Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát apró kockákra vágjuk, egy lábasban a mézet hozzáadva elkezdjük párolni, majd belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a reszelt héját és az őrölt fahéjat.
3. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a vaníliás pudingport és a lekvárt.
4. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, a tészta kétharmadát kinyújtjuk és belehelyezzük úgy, hogy a forma tetejéig érjen.
5. Beleöntjük a már kihűlt almát és a tetejét befedjük a maradék tésztával, melyet ízlés szerint díszítünk. (Hézagosan fedjük be, hogy a gőz sütés közben távozni tudjon.)
6. 190 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük úgy, hogy a sütés félidejében a tetejét letakarjuk alufóliával.
7. A megsült torta tetejét még forrón, lekvárral lekenjük és a formában hagyjuk kihűlni.
8. Miután kihűlt, felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.