Melinda gerslis káposztája

Elkészítés módja
1. Aprítógépben a hagymát, a fokhagymát a szalonnával aprítsuk pépesre.
2. Tegyük a darált húshoz és szórjuk meg 2 evőkanál paprikával, hisz a paprika, mint tudjuk zsírban oldódik.
3. Piros arannyal tudjuk fokozni a szép piros színt, és a plusz paprikaíz csak finomabbá teszi.
4. Adjuk hozzá a gerslit és fűszerezzük be ízlés szerint, de a majoránnából és a csomborból kevesebbet tegyünk, ne legyen túl domináns az íze.
5. Rakjuk hozzá a savanyú káposzta egyharmadát és kevés langyos vízzel keverjük össze, galuskatészta állagúra.
6. Tegyük a maradék káposzta felét egy lábos aljába, öntsük bele a húsos keveréket, szórjuk meg a gombával és a karikára vágott kolbásszal, majd a tetejére tegyük a maradék káposztát.
7. Engedjük fel vízzel és főzzük fedő alatt puhulásig, időnként megkeverve.
Melinda gerslis káposztája recepthez fűződő történet, jótanács
Tejföllel meglocsolva szívesen kínáljuk ezt a töltött káposztához hasonló ízvilágú, mégis egyedi ételkülönlegességet. Egészségükre!
Köszönöm manócska! Szerintem mint a névadója, a feleségem. :)
Nagyon jól néz ki!