Meggyes piskóta

Elkészítés módja
1. A cukrokat az egész tojásokkal gépi habverővel 10 percig keverjük.
2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadagoljuk a tejet, a langyosra hűlt olvasztott margarint és a citromlevet.
3. A levétől lecsepegtetett meggyet lisztbe hempergetjük és utána a lisztet lerázzuk róla.
4. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztamasszát beleöntjük.
5. Elsimítjuk a tésztát és a meggyel megszórjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. (Sütés közben a tepsit alufóliával fedjük be, hogy meg ne égjen a tészta teteje.) Mielőtt kivennénk a sütőből, tűpróbát végzünk, Ha nem ragad a tészta akkor kész van.
6. Sütés után a tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a süteményt egy tálcára borítva a sütőpapírt lehúzzuk róla.
7. Visszafordítjuk, enyhén porcukorral meghintjük és tetszőleges szeletekre vagy kockákra vágjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.