Medvehagymás tzatziki
Elkészítés módja
1. A kígyóuborkát megmossuk, lereszeljük (a nagy lyukú reszelőn, azaz az almareszelőn), 1 kiskanálnyi sóval összekeverjük, és 20 percig állni hagyjuk.
2. A medvehagyma szárát levágjuk, majd a leveleket megmossuk, leszárogatjuk, vékony csíkokra vágjuk.
3. A tejfölt és a joghurtot – miután a savót leöntöttük róluk, összekeverjük; de még jobb, ha mindkettőt egy tiszta konyharuhával bélelt szűrőbe kanalazzuk, és így csöpögtetjük le. Ezután az olajat és a borecetet is beledolgozzuk. Enyhén megborsozzuk, a zúzott fokhagymával és az összemorzsolt borsikával fűszerezzük, végül a jól kinyomkodott uborkát meg a medvehagymát is belekeverjük. Ha kell utánasózzuk, végül pár órára behűtjük, hogy az íze összeérjen.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.