Medvehagymakrémleves

Elkészítés módja
1. Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és az összezúzott fokhagymát.
2. Pár perc párolás után tegyük bele a megmosott és összevágott medvehagymát.
3. Fűszerezzük őrölt borssal, őrölt szerecsendióval és sóval.
4. Öntsük fel a zöldség alaplevessel, vagy vízzel és leveskockával.
5. Főzzük kb. 10-12 percig és botmixerrel pürésítsük.
6. A végén dúsítsuk 3 evőkanál burgonyapehellyel, tejszínnel.
7. Ez a leggyorsabb megoldás és még hámoznunk sem kell a krumplit hozzá.
8. Kicsit forraljuk még, kb. 2 percig és kész.
9. Kis tálkákban forrón tálaljuk, fokhagymás pirítóst kínáljunk mellé.
Medvehagymakrémleves recepthez fűződő történet, jótanács
Olívás bruschettával, és pirított hagymával kínáltam.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.