Mazsolás fonott kalács
Elkészítés módja
1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojások sárgáját, a sót és a mazsolát.
2. Elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha kezd összeállni akkor a felolvasztott vajat és az étolajat felváltva adagoljuk és a tésztába dolgozzuk.
3. Akkor jó a tészta ha elválik a tál oldalától. Ekkor megszórjuk a tészta tetejét liszttel, letakarjuk és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
4. A sütött előmelegítjük 180 c-osra.
5. Ha megkelt a tészta kiborítjuk és újra összegyúrjuk. Rövid ideig pihentetjük, majd 6 részre osztjuk a tésztát, kisodorjuk őket és három ágat összefonunk.
6. Egy kizsírozott tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük felvert tojással és újra 30 percig kelesztjük.
7. Ez után betoljuk az előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
8. Amikor kivesszük a sütőből cukros vízzel megkenjük a kalács tetejét, így fényesebb lesz.
Mazsolás fonott kalács recepthez fűződő történet, jótanács
A jó keltészta titka kelesztés és dagasztás!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.