Mascarponés máktorta

Elkészítés módja
1. 24 cm-es kapcsos tortaformát kenjünk ki vajjal és jól lisztezzünk be.
2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, a margarint is hozzáadagoljuk, a fehérjékből a sóval kemény habot verünk, a sárgájához adjuk a felét, majd a mákot a liszttel, citromhéjjal, sütőporral, tejföllel beledolgozzuk.
3. Ezután a fehérjehab másik felét is hozzádolgozzuk.
4. Óvatosan keverjük össze, hogy minél több légbuborék keletkezzen a tésztában.
5. Beletöltjük a tortaformába.
6. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig süssük, 165 fokon. Tűpróbát érdemes használni.
7. Ha kihűlt, levesszük róla a karikát és 3 lapba vágjuk.
8. Megkenjük a mascarponés krémmel, ami a leírtakból könnyen elkészíthető.
9. A lapokat lenyomkodjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.
10. Az oldalára is hagyjunk egy kis krémet.
Mascarponés máktorta recepthez fűződő történet, jótanács
Az egyik kedvenc tortám, érdemes elkészíteni.
Kérlek kedves Mesterszakács! Légyszíves ha tudnátok korrigálni, a hozzávalók lemaradtak,és ide leírtam.Köszönöm!Üdv:Zsuzsa.
Krém
25 dkg mascarpone krémsajt
5 dkg porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
3 ek. tejföl 20 %-os
1 dl tejszínhab fixálóval
Szóráshoz
porcukor.Sajnos ezek a krém hozzávalói,lemaradtak.