Márványos, foszlós fonott kalács

Márványos, foszlós fonott kalács recept
Hozzávalók
•  50 dkg liszt
•  3 dkg élesztő
•  5 dl tej
•  8 dkg cukor
•  1 nagy csipet só
•  2 tojássárgája
•  10 dkg vaj
•  2 evőkanál olaj
•  1 evőkanál keserű kakaó
•  1 db tojás a kenéshez.
•  A mosdatáshoz
•  1 evőkanál cukor
•  2 evőkanál víz

Elkészítés módja

1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk ,belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

2. Ha felfutott az élesztő, beleszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk tojások sárgáját és a sót.

3. Összeállítjuk a tésztát és elkezdjük dagasztani. Amikor a tészta összeállt apránként akkor hozzáadjuk az olajjal elkevert langyos vajat és beledagasztjuk a tésztába.

4. Addig dagasztjuk amíg elválik a kezünktől és a tál oldalától.

5. A tészta tetejét meghintjük liszttel. Konyharuhával letakarjuk és 30 percig meleg helyen megkelesztjük.

6. Ha megkelt a tészta akkor kiborítjuk a gyúródeszkára, kettévágjuk és az egyik felébe bele dolgozzuk a vízzel kikavart kakaót. Átgyúrjuk a tésztát, kettévágjuk és a fehér tésztát is kettévágjuk.

7. Kis gombócokat gyúrunk belőlük majd pihentetjük.

8. Majd kisodorjuk a tésztát, így 2 fehér és 2 márványos ágát kapunk.

9. Négyes fonással összefonjuk úgy, hogy egy fehér, egy márványos, ismét fehér ,majd ismét márványos legyen egymás mellett .

10. Egy 20X33 cm tepsit kikenünk zsírral és berakjuk a fonott kalácsot. A tetejét lekenjük felvert tojással és ismét 30 percig meleg helyen kelesztjük.

11. Ha újra megkelt a kalács akkor újra lekenjük a felvert tojással, mert így fog szép pirosra sülni.

12. 180 c-os előmelegített sütőbe toljuk 20-22 percre.

13. Ha megsült, kivesszük a sütőből és cukros vízzel azon melegében megmosdatjuk a kalácsot.

14. Így biztos szép fényes lesz a márványos foszlós fonott kalácsunk.

15. Rácson langyosra hűtjük és csak utána szeleteljük, mert melegen összerántja a kés.

A leírásban szereplő Márványos, foszlós fonott kalács recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (fonott kalács, kalács, foszlós kalács) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.