Marcipános gyümölcskenyér

Elkészítés módja
1. A szárított gyümölcsöket felkockázzuk, hozzáadjuk a felaprított mandulát és a marcipánmasszát.
2. Meglocsoljuk a 2 evőkanál rummal és akár egy éjszakát állni hagyjuk, hogy jól megszívják magukat rummal.
3. Ha gyerekek is fognak a süteményből fogyasztani, akkor rumaromát használjunk egy kis vízzel összekeverve.
4. A margarint keverjük habosra a cukrokkal, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat (robotgéppel), ezután pedig reszeljük hozzá a citrusok héját.
5. A lisztet keverjük össze a sütőporral, az egy csipetnyi sóval, majd ezt is óvatosan forgassuk a tojásos masszához.
6. A szárított gyümölcsöket szórjuk meg egy evőkanálnyi liszttel (ez segít megelőzni, hogy sülés közben a tészta aljára süllyedjenek) és keverjük azt is a tésztalapunkhoz, végül adjuk hozzá a mandulaaromát is.
7. A masszát öntsük kivajazott, kilisztezett gyümölcskenyér, vagy akár kuglófformába és előmelegített 200 fokos sütőben süssük 40 percet.
8. Sütés közben nézzünk rá a tésztánkra, ha gyorsan barnulna, a sütés ¾ -énél fedjük le alufóliával és így süssük meg.
9. Még melegen szórjuk meg porcukorral.
10. Kihűlés után tekerjük frissen tartó fóliába és tároljuk viszonylag hűvös helyen a fogyasztásig.
Marcipános gyümölcskenyér recepthez fűződő történet, jótanács
Egy finom gyümölcskenyér recept, nemcsak ünnepi alkalomra, de kiváló hétköznapokon is kávé, tea mellé.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.