Mama almás pitéje

Elkészítés módja
1. Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük és citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg nagyon. Ha már levet eresztett, enyhén kinyomkodjuk.
2. Összekeverjük a cukrot a fűszerekkel. Félretesszük és a tészta hozzávalóit a robotgéppel összegyúrjuk. A tepsit margarinnal kikenjük és lisztezzük. A tésztát két lapra kinyújtjuk. Az egyiket a tepsibe rakjuk és villával megszurkáljuk, majd megszórjuk a kekszmorzsával és az almát ráterítjük, végül rászórjuk a fűszeres cukrot. Újra megszórjuk kekszmorzsával és ráterítjük a másik lapot. Ezt is villával megszurkáljuk és végül tojással vékonyan lekenjük.
3. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk és kockákra szeleteljük.
Istenien finom.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.