Mákos guba
Elkészítés módja
1. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk. A kifliket felkarikázzuk és egy nagy tálba tesszük.
2. A tejet, a vajat és a vaníliarúd kikapart belsejét és héját és a mézet egy edénybe tesszük és felforraljuk. Ha felforr, kivesszük belőle a vaníliarudat, leöntjük vele a kifliket, óvatosan átforgatjuk.
3. Egy tálba összekeverjük a mákot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a reszelt narancshéjat, a szegfűszeget és a fahéjat. Ezt a kiflire szórjuk és átkeverjük.
4. A kész gubát a tepsibe öntjük és 180C-os sütőben megpirítjuk a tetejét. Kb. 15 perc.
Igen, én is nagyon szeretem.... :)
Örülök, hogy tetszik!
Ez az étel nem a legszebb, de annál finomabb! Az ízesítése, amit meg hozzátettél, kiemeli a hétköznapi gubák közül!