Mákos bukta

Elkészítés módja
1. A lisztet átszitáljuk.
2. Az élesztőt 1dl langyosra melegített tejben felfuttatjuk. A tejbe 1 mokkáskanál cukrot keverünk és az élesztőt elmorzsoljuk.
3. A lisztben elkeverjük a sót, közepébe mélyedést készítünk, melybe beletesszük a tojássárgáját és a megkelt élesztőt. A többi tejet meglangyosítjuk és a tésztához adva hólyagosra dagasztjuk azt.
4. A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint és duplájára kelesztjük. Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
5. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra kisodorjuk, 8×10 cm-es darabokra vágjuk, majd a töltelékből egy evőkanálnyit teszünk a közepébe és összecsavarjuk.
6. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk szorosan egymás mellé.
7. Olvasztott margarinnal egy ecsettel lekenjük és még fél órát kelni hagyjuk.
8. 180 fokra előmelegítjük a sütőt és megsütjük.
9. A sütés végén, vaníliás tejjel meglocsoljuk és még 5 percet a sütőben tartjuk.
10. Sütés után deszkára borítjuk, de csak tálaláskor szedjük ki a buktáinkat.
11. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk. Készíthetjük túrós, diós, vagy lekvár töltelékkel is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.