Majonézes, gesztenyés pulykahúspástétom

Majonézes, gesztenyés pulykahúspástétom recept
Hozzávalók
•  50 dkg pulykamellfilé
• 
•  őrölt bors
•  2 gerezd fokhagyma
•  3 evőkanál olaj
•  20 dkg sült hámozott gesztenye
•  1 fej vöröshagyma
•  1 csokor petrezselyem
•  2 dl majonéz
•  1 dl zöldségleves
•  1 púpozott evőkanál zselatinpor
•  1 fej saláta vagy 30 dkg mangoldlevél
•  4 db kisebb paradicsom
•  2 db pritaminpaprika
•  0.5 dl olívaolaj
•  0.5 dl fehérbor ecet

Elkészítés módja

1. A pulykamellfilét ujjnyi vastagra felszeleteljük, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd kevés forró olajon serpenyőben pirosra sütjük mind két oldalát. Ha kihűlt, ledaráljuk, és a majonézzel krémesre mixeljük. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vagdalt gesztenyét, az aprított vöröshagymát és a petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük, majd jól összedolgozzuk.

2. A zöldséglevest felforraljuk, beleszórjuk a zselatinport, lehúzzuk a tűzről, és addig keverjük míg el nem olvad. Ha langyosra hűlt, a pulykahúsos-gesztenyés masszához keverjük.

3. Egy ízlés szerinti formát folpackkal kibélelünk, és beletöltjük a pástétom masszát. Hűtőbe téve 4-5 órát hűtjük.

4. A salátához a mangoldleveleket, vagy a fejes salátát laskákra tépkedjük, tálba tesszük, hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és a csíkokra vágott pritaminpaprikát, majd lazán átforgatjuk.

5. Tálaláskor a pástétomot a formából kiborítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastagságúra felszeleteljük. Tányérra fektetjük, melléhalmozzuk a friss salátát és meglocsoljuk olívaolajjal, borecettel. Friss pékáruval kínáljuk.

A leírásban szereplő Majonézes, gesztenyés pulykahúspástétom recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.