Majonézes, gesztenyés pulykahúspástétom
Elkészítés módja
1. A pulykamellfilét ujjnyi vastagra felszeleteljük, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd kevés forró olajon serpenyőben pirosra sütjük mind két oldalát. Ha kihűlt, ledaráljuk, és a majonézzel krémesre mixeljük. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vagdalt gesztenyét, az aprított vöröshagymát és a petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük, majd jól összedolgozzuk.
2. A zöldséglevest felforraljuk, beleszórjuk a zselatinport, lehúzzuk a tűzről, és addig keverjük míg el nem olvad. Ha langyosra hűlt, a pulykahúsos-gesztenyés masszához keverjük.
3. Egy ízlés szerinti formát folpackkal kibélelünk, és beletöltjük a pástétom masszát. Hűtőbe téve 4-5 órát hűtjük.
4. A salátához a mangoldleveleket, vagy a fejes salátát laskákra tépkedjük, tálba tesszük, hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és a csíkokra vágott pritaminpaprikát, majd lazán átforgatjuk.
5. Tálaláskor a pástétomot a formából kiborítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastagságúra felszeleteljük. Tányérra fektetjük, melléhalmozzuk a friss salátát és meglocsoljuk olívaolajjal, borecettel. Friss pékáruval kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.