Magyaros muffinok
Elkészítés módja
1. A magyaros kolbászos I. változathoz a kolbászt – miután a bőrét lehúztuk – apróra vágjuk, majd a liszttel, a sütőporral és 15 deka reszelt sajttal összeforgatjuk. A tojásokat a tejjel felverjük, az előzőekkel összedolgozzuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A sajtos, kolbászos masszával a háromnegyedükig töltjük. A tetejüket a maradék sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
3. A magyaros kolbászos II. változathoz a kolbászt – miután a bőrét lehúztuk – apróra vágjuk, ahogyan a kicsumázott paprikákat is. A kétféle hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A lisztet a sütőporral és a pirospaprikával összeforgatjuk. A tojást az olajjal és a joghurttal kikeverjük,
az előkészített hozzávalókkal és a reszelt sajttal összedolgozzuk.4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A kolbászos masszával a háromnegyedükig töltjük. A tetejükbe 1-1 kolbászkarikát nyomunk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
5. A magyaros, Piros Aranyos muffinhoz a lisztet a sütőporral, a pirospaprikával és a flekken fűszerkeverékkel összeforgatjuk. A tojást az olajjal, a kefirrel, a tejjel és a Piros Arannyal felverjük, majd a fűszeres liszttel összedolgozzuk. A zúzott fokhagymát, az apróra vágott paprikát és póréhagymát, valamint a reszelt sajt felét hozzáadjuk.
6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A paprikás masszával a háromnegyedükig töltjük. A tetejüket a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.