Szalonnás, fűszeres és tejes, rizses muffin
Elkészítés módja
1. A szalonnás fűszeres muffinhoz a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, hűlni hagyjuk. A lisztet a reszelt sajttal, a sütőporral és a zöldfűszerekkel összeforgatjuk. A tojást a puha (szobahőmérsékletű) vajjal, a tejjel és a sóval fölverjük, a sajtos lisztet és a szalonnát hozzáadjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal vagy margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) 20-22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
3. A tejes rizses muffinhoz a kétféle lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a köménnyel és a sóval összeforgatjuk. A tojást a puha (szoba hőmérskletű) vajjal és a tejjel fölverjük, a puha rizst majd a lisztes keveréket hozzáadjuk.
4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal vagy margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 20-22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.