Máglyarakás

Máglyarakás recept
Hozzávalók
•  6 szép alma
•  1 púpozott mokkáskanál őrölt fahéj
•  15 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  8 szikkadt zsemle (ugyanilyen súlyú kifli vagy kalács is lehet)
•  1 liter tej
•  4 tojás
•  30 dkg porcukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  25 dkg sárgabarackíz
a tepsi kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
•  zsemlemorzsa

Elkészítés módja

1. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kimetsszük, húsukat vékonyan fölszeleteljük. A fahéjjal megszórjuk, és egy lábasban, 5 deka olvasztott vajon (margarinon), 7-8 perc alatt megpároljuk – lehet 2-3 részletben is –, de vigyázzunk, nehogy túlzottan megpuhuljon.

2. A zsemlét 1 centi vastagon fölszeleteljük – de nem lapjában –, és egy magas falú tepsiben szétterítjük. A tejet fölforraljuk. A tojások sárgáját a többi vajjal (margarinnal), a fele porcukorral (ez méz is lehet) meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, a forró tejet ráöntjük.

3. Ezután a zsemlére locsoljuk, kissé átforgatjuk, hogy mindenhol egyformán érje. Egy kb. 30x20 centis, magas falú tepsit kikenünk, majd morzsával behintjük. Az áztatott zsemle felét belesimítjuk, az almát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a maradék zsemlével beborítjuk.

4. A barackízt egy kevés (kb. 1 deci) vízzel simára keverjük, és háromnegyedével megkenjük a zsemlét. Sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 percig sütjük.

5. Ezalatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot és lekvárt is hozzáadjuk. A rakottasra kenjük, és visszatoljuk a sütőbe. A lángot kb. 15 °C-kal mérsékeljük, a máglyarakást még 15 percig sütjük. A lángot elzárjuk, a sütőajtót kinyitjuk, a habot 10 percig így szárítjuk. Kb. 10 percig pihentetjük, majd azon melegében kínáljuk.

A leírásban szereplő Máglyarakás recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (máglyarakás) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több kifli, kalács recept
Még több kifli, kalács recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.