Luxus almás pite

Elkészítés módja
1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben, majd a többi tésztához valóval együtt összegyúrjuk és két cipóba osztjuk.
2. Az egyiket kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes nagyságú, zsírpapírral kibélelt tepsit. Zsemlemorzsával meghintjük a tetejét.
3. A töltelékhez a megtisztított és lereszelt almát 25-30 dkg cukorral, citromhéjjal, fahéjjal, tearummal, valamint az egyéb fűszerekkel megszórva ízesítjük. Ráterítjük a tölteléket, majd befedjük a másik, kinyújtott tésztalappal.
4. A tetejét megkenjük a tojásfehérjével, megszurkáljuk egy villával, majd forró sütőbe tolva erős lángon szép pirosra sütjük a sütemény tésztáját.
5. Tetszés szerint díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.