Libamájpástétom tokaji fügekrémmel

Libamájpástétom tokaji fügekrémmel recept
Hozzávalók
•  40 dkg hízott libamáj
•  20 dkg aszalt füge
•  4 db friss füge
•  2 dl tokaji aszú
•  2 evőkanál balzsamecet
•  tengeri só
•  frissen őrölt bors
•  ½ db csillagánizs
•  méz
•  ruccola saláta

Elkészítés módja

1. Előző nap az aszalt fügék kocsányát levágjuk, ráöntjük a bort és lefedve hűtőbe tesszük. A libamáj ereit eltávolítjuk, és 1cm-es kockákra daraboljuk, majd sózzuk, borsozzuk és elterítjük egy tepsiben.

2. A sütőt előmelegítjük 65 fokra, és a májat 25 percig hőkezeljük. Miután kivettük a sütőből, a kiolvadt zsírjának a felét leöntjük. A májkockákból néhányat félretesszük, a többit botmixerrel krémesítjük. Egy tetszőleges formába simítjuk a massza felét és belenyomkodjuk a félretett májkocákat. Rásimítjuk a massza másik felét és hűtőbe tesszük 2-3 órára.

3. A beáztatott aszalt fügét feltesszük főni csillagánizzsal, balzsamecettel és sóval ízesítve. Menet közben ha elfőné a levét, borral, vagy kevés vízzel pótoljuk azt. Félidőben a csillagánizst kidobjuk belőle és állandó keverés mellett tovább főzzük.Fél óra főzés után a végeredmény egy sűrű krém lesz, amit átpasszírozunk egy fémszitán. Ha szükséges ízesítjük mézzel, borssal, sóval.

4. A kifagyott pástétomot meleg vízbe mártott késsel felszeleteljük és a lehűtött krémmel, friss fügével és ruccolával körítve tálaljuk. Házilag készült brióst, vagy kalácsot is kínálhatunk mellé.

A leírásban szereplő Libamájpástétom tokaji fügekrémmel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.