Libamájpástétom tokaji fügekrémmel
Elkészítés módja
1. Előző nap az aszalt fügék kocsányát levágjuk, ráöntjük a bort és lefedve hűtőbe tesszük. A libamáj ereit eltávolítjuk, és 1cm-es kockákra daraboljuk, majd sózzuk, borsozzuk és elterítjük egy tepsiben.
2. A sütőt előmelegítjük 65 fokra, és a májat 25 percig hőkezeljük. Miután kivettük a sütőből, a kiolvadt zsírjának a felét leöntjük. A májkockákból néhányat félretesszük, a többit botmixerrel krémesítjük. Egy tetszőleges formába simítjuk a massza felét és belenyomkodjuk a félretett májkocákat. Rásimítjuk a massza másik felét és hűtőbe tesszük 2-3 órára.
3. A beáztatott aszalt fügét feltesszük főni csillagánizzsal, balzsamecettel és sóval ízesítve. Menet közben ha elfőné a levét, borral, vagy kevés vízzel pótoljuk azt. Félidőben a csillagánizst kidobjuk belőle és állandó keverés mellett tovább főzzük.Fél óra főzés után a végeredmény egy sűrű krém lesz, amit átpasszírozunk egy fémszitán. Ha szükséges ízesítjük mézzel, borssal, sóval.
4. A kifagyott pástétomot meleg vízbe mártott késsel felszeleteljük és a lehűtött krémmel, friss fügével és ruccolával körítve tálaljuk. Házilag készült brióst, vagy kalácsot is kínálhatunk mellé.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.