Marinált ponty
Elkészítés módja
1. A pontyfiléről nemcsak a bőrt fejtjük le, hanem a nagyobb szálkákat is kiszedjük belőle. (Ezt csipesszel a legkönnyebb.) Ezután a halhúst jó ujjnyi széles csíkokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk.
2. Egyenként a lisztbe, a fölvert tojásba meg a zsemlemorzsába forgatjuk; bő, forró olajban 4-5 perc alatt kisütjük, és szalvétára szedve lecsöpögtetjük.
3. A vizet a porcukorral meg az ecettel összekeverjük, majd az olajat is belecsöpögtetjük. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, gyűrűire szedjük, és besózva 15 percig pihentetjük, hogy kissé megpuhuljon. Ezután a hallal együtt a salátalébe rétegezzük. Letakarva 2-3 órán át érleljük.
Marinált ponty recepthez fűződő történet, jótanács
Ugyanígy készíthetjük másféle halból is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.